Ова стаза полази са излетишта Кадијевац и на гребене Козјих стена се може стићи из два правца. Један правац води од Кадијевца, од самог почетка Мијатовића јаза (од спомен плоче) и даље пратећи јаз. Други правац води од Кадијевца, изнад брвнаре и старе бачије до врха Кукавица (1726) а затим даље пратећи гребен стиже се до излетишта Ђоров мост. Стаза је врло атрактивна јер се пење уз саме литице Козјих стена одакле се пружа поглед на предивне пределе планине Копаоник. Овај резерват је природно станиште линцуре, копаоничке љубичице, копаоничке чуваркуће.

Стаза води ободом стена где су са једне стране предели на којима расту смрча и јела и предивна поља вреса док су садруге стране стрме литице импресивног изгледа. У стенама можете видети и упознати се са несвакидашњим градитељским подвигом који је, између два светска рата, начинио српски сељак-инжењер Драгољуб Мијатовић из подкопаоничког села Жутице.

Да би обезбедио воду за пиће и наводњавање, преусмерио је ток копаоничке реке Самоковке, кроз канал који је у дужини од 19 километара прокопао кроз планину. Најатрактивнији део, дуг око 1 км, уклесао је директно у литице зване Козје стене на око 1500м надморске висине.

Шетња овом стазом је прави доживљај узбудљиве авантуре.