Поштовани посетиоци кликом на дугме ,,преузми карту“ можете преузети геореференцирану туристичку карту Националног парка Копаоник. Карту можете активно користити помоћу апликације Avenza maps. Преузмите апликацију Avenza maps преко Google или Apple продавнице, након инсталације у апликацију учитајте преузету карту, дозолите да ваш мобилни телефон користи GPS како би могли да се позиционирате на карти. За коришћење ове апликације није неопходно да имате сигнал, односно мобилни интернет.

Национални парк Копаоник периодично објављује ажуриране верзије карте, пратите наш сајт како би користили најновију верзију карте.

У колико не желите сами да се крећете планином, можете се пријавити за организоване пешачке туре. Национални парк за време летње сезоне организује пешачке туре и билазак најатрактивнијих дестинација Копаоника, уз пратњу водича. Сваког дана посећују се одређени предели а праве се и једнодневни излети по договору са вама као и брање сезонских шумских плодова и сакупљање лековитог биља. Ближе информације у управој згради НП Копаоник или на телефон:

+381 (36) 5471 011 и 5471-229

Пешачке стазе

Сваки дан је нови доживљај у зависности на коју страну ко крене и како жели да се креће. Пешацима се нуде висови са спектакуларним погледом на Шару, Комове и Стару планину. Испод погледајте неке од најзанимљивијих пешачких стаза у нашем националном парку.

Пешачка стаза
ЈЕЛОВАРНИК

Сазнајте више о овој тури

Пешачка стаза
МЕТОЂЕ

Сазнајте више о овој тури

Пешачка стаза
НЕБЕСКЕ СТОЛИЦЕ

Сазнајте више о овој тури

Пешачка стаза
САМОКОВСКА РЕКА

Сазнајте више о овој тури

ПЕШАЧКА СТАЗА МАРКОВ КАМЕН

Сазнајте више о овој стази

ГЉИВАРСКА СТАЗА

Сазнајте више о овој стази

ПЕШАЧКА СТАЗА ЈАНКОВЕ БАРЕ

Сазнајте више о овој стази