На Копаонику је одржана велика акција чићења у организацијуи ЈП „Национални парк Копаоник“. Чишћен је простор туристичког центра Копаоник и простор дуж магистралног пута ка Брзећу, Јошаничкој Бањи и Рудници. У акцији су учествовали: ЈП „Путеви“ Рашка, ЈП „Скијалишта Србије“, „Кавим“ Рашка, ЈКП „Рашка“, Војска Србије, Општинска управа Рашка, ТО „Рашка“, Удружења Канцеларија за младе Рашка и Зелени путокази, МК Resort Kopaonik, ЈКП „Расина“ Брус, Хотели „Мујен“, „Јат“, “ Краљеви чардаци“, „Jolly Kop“, „Time Sharing“ Брзеће, „Сребрна лисица“, ТВ „Коперникус“ Рашка..

Хотел „Jolly Kop“ је учесницима акције даривао три ваучера за две ноћи смештаја у апартманима Jolly Kop-а у летњој сезони.

Посебно се захваљујемо мештанима насеља Брзеће на помоћи у акцији чишћења. Током акције су опране улице и паркинг простор помоћу цистерни из ЈКП „Рашка“. Сакупљено је око 600 врећа смећа, 3 камионске приколице шута.

Свим учесницима се заваљујемо на учешћу. Апелујемо на све посетиоце и корисноке простора да заједничким снагама чувамо и негујемо природу и на тај начин створимо себи лепше и здравије услове за живот.